2010. december 21., kedd

Leveles tésztából készült szaloncukor

Leveles tésztából készült szaloncukor (by anittik)




50dkg kész levelestészta

két részre vesszük, egyenként kinyújtjuk 45.5cmX25cm (!!!)darabokra. 6.5cmX12.5cm-es téglalpokra vágjuk fel.



2 féle töltike.

diós/mákos:

7dkg darált dió/mák

5dkg cukor

2dkg zsemlemorzsa

0.6dl tej

fél csomag vaníliás cukor

Mehet bele még mazsola is (de én azt nem szeretem...)

A tejet felforrósítjuk, bele a cukor, van. cukor. Jól összekeverjük, fel kell oldódnia a cukroknak. Ehhez jön a dió/mák, zsemlemorzsa, egyebek (esetleg reszelt citromhéj is). Összefőzzük, majd kihűtjük teljesen.



Ha a töltike kihűlt, kiskanállal a téglalapok közepére tesszük, tojással megkenjük a tölt. mellett a tésztát, összetekerjük, egy szalaggal összeszorítjuk (szalag csak kellék, nem kell megsütni), ollóval berojtozzuk a széleit. Tojással megkenjük a tölteléknél, és ahol az eredeti szaloncukron a fényes rész van. 180Cfokon sütjük előmelegített sütőben, kb. 12 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése