2009. november 2., hétfő

Ischler



Hozzávalók:

20dkg liszt

14dkg puha vaj

10dkg porcukor

8dkg darált dió

(citromhéj, fahéj)

lekvár, csokimáz

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, dióval sóval (citromhéjjal, fahéjjal) jól összedolgozzuk. 1/2 órára hideg helyre tesszük pihenni. A tésztát kb. 1/2cm vastagságúra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és kb. 180 Celsius fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 2-2 db-ot lekvárral összeragasztunk, végül csokimázzal bevonjuk.

(Csokimáz lehet tortabevonóból, vagy kakaóporból. Én az utóbbit szoktam elkészíteni: 2-3ek kakaóport - cukrozott is jó - kevés tejben elkeverek, majd mikróban megmelegítem. Hozzáadok egy pici vajat, összekeverem és melegen a sütire teszem)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése