2009. november 2., hétfő

Ropogós csokoládés keksz



Hozzávalók:

24dkg puha vaj

36dkg kristály cukor

1csomag vaníliás cukor

2tojás

42dkg liszt

1tk

1tk sütőpor

30dkg étcsoki (reszelék, vagy darált)

24dkg durvára vágott dióbél

A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük. A vajat habosra kikeverjük, ezután beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot. Addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet alaposan összekeverjük a sütőporral és a sóval, és a vajas masszához adagoljuk. Végül a csoki és a dió kerül a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsire vizes kézzel formázott halmokat teszünk, kicsit lelapogatjuk. A sütőt kb. 170-180 Celsius fokra visszavesszük és ezen a hőmérsékleten kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a keksz, bedobozoljuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése