Hozzávalók:
24dkg puha vaj
36dkg kristály cukor
1csomag vaníliás cukor
2tojás
42dkg liszt
1tk só
1tk sütőpor
30dkg étcsoki (reszelék, vagy darált)
24dkg durvára vágott dióbél
A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük. A vajat habosra kikeverjük, ezután beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot. Addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet alaposan összekeverjük a sütőporral és a sóval, és a vajas masszához adagoljuk. Végül a csoki és a dió kerül a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsire vizes kézzel formázott halmokat teszünk, kicsit lelapogatjuk. A sütőt kb. 170-180 Celsius fokra visszavesszük és ezen a hőmérsékleten kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a keksz, bedobozoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése