2010. január 9., szombat
Görög rakott tészta:
Ez is gesztenye oldaláról van! Köszönjük!
Görög rakott tészta:
Hozzávalók: 50 dkg darálthús, 40 dkg orsó tészta, 1 csg görög burgonyás alap, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejszín, 2 db paradicsom, 20 dkg feta sajt, 1 csg sajtszósz, só, őrölt bors.
Elkészítés: a tésztát majdnem puhára főzzük. Közben a vöröshagymán megdinszteljük a húst, majd 3 dl vizet és 2 dl tejszínt aláöntve és a görög alapot belekeverve, majdnem puhára pároljuk, sóval, őrölt borrssal ízesítjük és belemorzsoljuk a feta sajt felét. Amikor kész összekeverjük a tésztával. A tésztás húst egy jénaiba tesszük és rámorzsoljuk a maradék feta sajtot, majd rákockázzuk a paradicsomot. Ezután a maradék tejszínbe keverjük a sajtszószt és a tészta tetejére öntjük. Előmelegített sütőben kb. 50 percet sütjük.
Rendkívül finom, jóétvágyat hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése