2010. január 20., szerda

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta

hozzávalók: 6 tojás, 30dkg porcukor, 12 ek. forró víz, 30dkg liszt (nekem mindegy milyen) 1 sütőpor.

Elkészítés: A 6 tojás, (nem választom szét a sárgáját és a fehérjét) 30dkg porcukor, 12 ek. forró víz, -t habosra keverjük, apránként hogy ne törje össze a habot, beletesszük a lisztet, sütőport. Csomómentesre keverjük.Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 3-5 perc után (sütőtől függ) kivesszük, és megszórjuk lecsepegtetett, kimagozott meggyel. Visszatoljuk a sütőbe, és 200 fokon kb. 25 perc alatt (ez megint sütőfüggő) aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése