2010. január 9., szombat

Magyaros káposztatál:

(gesztyenye receptjeiből szemezgettem,és sok jó dolgot találtam,remélem nektek is ízleni fog!
Köszönjük gesztenye!)


Magyaros káposztatál:

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 60 dkg szálas savanyú káposzta, 15 dkg húsos szalonna, 2 babérlevél, 10 dkg gersli (hántolt árpagyöngy), 50 dkg darált hús, 3 evőkanál olaj, 20 dkg debreceni, 5 dl tejföl, 2 dl bor, őrölt bor, só.

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, ha kell sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és 2 dl bort öntünk alá. Lefedve 30 percig pároljuk, ha kell, pótoljuk a folyadékot vizzel. Ezután beleszórjuk a gerslit, hozzáadunk még 2-3 dl vizet, és gyakori kevergetés mellett még 15-20 percen át pároljuk. Felforrósítjuk az olajat, és a húst megpirítjuk rajta., sóval, őrölt borssal ízesítjük. A deberenit karikákra vágjuk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Hőálló tálba tesszük a gerslis káposzta felét, rátesszük a húst és a kolbászt. Betakarjuk a maradék káposztával. Betesszük a sütőbe, és letakarva 1 órán át sütjük. Ezután a káposztára rákenjük a tejfölt, a sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és az ételt 10-15 perc alatt készre sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése