fél csomag spagetti
kis fej brokkoli
olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
citrom
só
bors
5 dkg reszelt parmezán
A fél csomag spagettit forró sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Kifőzünk egy kisebb fej rózsáira szedett brokkolit is, és ezt is leszűrjük. Míg a spegetti fő, elkészítjük a mártást: 3 gerezd zúzott fokhagymát elkeverünk egy kis olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tehetünk bele egy kis citromlevet is, majd belekeverünk 5 dkg reszelt parmezán sajtot. Tálaláskor alulra tesszük a spagettit, szétterítjük rajta a brokkolirózsákat és leöntjük a mártással. Végül megszórjuk egy csomag fenyőmaggal.
(Egyszer régen ettem ilyet, azóta is kutattam a recipét, és most végre megleltem! w3.beol.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése