Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg porcukor
6 ek. langyos méz
4+1 tojás
1.5 tk. szódabikarbóna
2 tk. mézes fűszerkeverék (pl. Kotányi)
A mézet a tojásokkal majd a porcukorral habosra keverjük. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, majd részletekben a mézes masszához adagoljuk. Alaposan összegyúrjuk és a hűtőben pihentetjük 1 napot. A hideg tésztát kis részletekben 2-3 mm-es vastagságúra nyújtjuk jól kilisztezett deszkán, majd kiszaggatjuk, végül megkenjük felvert tojással. Apró gyöngyökkel díszíthetjük. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük, a süteményt kb. 5-6 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, dobozba tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése