2009. október 14., szerda

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

2 csésze zabpehely

2 csésze liszt (lehet sima, BL55-ös, de lehet teljes kiőrlésű is)

4-6 ek. méz

1 tk. szódabikarbóna

1 citrom leve (el is maradhat)

tehetünk bele még: étcsokidarabokat, kókuszreszeléket, reszelt narancs-, citromhéjat, fahéjat, mazsolát, olajos magvakat ízlés szerint

A szódabikarbónát a liszthez keverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a mézet is. Kevés vízzel alaposan eldolgozzuk (sűrű piskótatészta állagúra). Olajjal kikent sütőpapírra kanállal kiadagoljuk, ellapogatjuk. A sütőt 150-160 C fokra előmelegítjük, a kekszet kb. 5-10 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése