2009. október 16., péntek

Húsos “mindentbele” rizs (6 hónapos kortól)

Húsos “mindentbele” rizs (6 hónapos kortól)

Hozzávalók:

24 dkg rizs,
2 evőkanál étolaj,
3 dl húsleves,
1 csomó petrezselyemzöldje (ha már kapott a baba).
25 dkg darált csirkemell (vagy ha már kapott sertés, pulyka vagy marhahúst a baba, akkor az)

A rizst olajon aranysárgára pirítjuk, majd a petrezselyemzölddel megszórjuk és a leves levével felöntve felforraljuk. Ha felforrt sütőbe kell tenni és fedő alatt puhára párolni. A darálthúst eközben kevés olajon néhány kanál húsleves hozzáadásával megpároljuk, majd a rizshez keverjük és még együtt is pároljuk egy kicsit a sütőben.
Ha a baba csak pépeset eszik,akkor összeturmixoljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése